ضرورت برگزاری نادکاپ
اغلب دانش آموزان در شناسایی توانمندیها و هدایت استعدادهایشان دچار مشکلاتی هستند و به تبع آن علاقمند نبودن به پرورش مهارتهایشان در حوزه های تحصیلات تکمیلی و پرورش نیافتن خلاقیتشان در زمینههای انتخابی مهارتی ایشان باعث شده، تا اساس سیاستگذاری نادکاپ را به رفع این مشکلات معطوف کنیم.
عدم توجه به تفاوتهای فردی، انضباط سخت و زورمدارانه، برنامه درسی و جدول ساعات غیرقابل انعطاف برای فعالیتهای کلاس، روشهای تدریس سنتی و مبتنی بر معلممحوری، تاکید بر نمره دانشآموزان به عنوان ملاک خوب بودن، عدم پذیرش ایدههای جدید، فشار برای همنوایی با دیگران و تاکید بر تفکر همگرا به جای تفکر واگرا و … مواردی است که مانع بروز فرصت خلاقیت در دانش آموزان میشود و سعی داریم تا در تکمیل این موضوعات که در نظام آموزشی کشور نهادینه شده است، نقشی داشته باشیم.

اهداف بنیادی نادکاپ
- پرورش اساتید کارآمد حامی تفکر واگرا
- توجه به رغبتها و علایق متفاوت دانشآموزان
- فرصت لذت بردن از کار عملی جهت پرورش خلاقیت
- ایجاد تفکر ، تحرک و تفنن در فضای هوش های چند گانه
- شناسایی توانمندیهاو هدایت استعدادهای دانش آموزان
- لذت حل مساله به شیوههای گوناگون در فرآیندی خلاقانه
- چشیدن طعم پیروزی در درس، آزمایش، اعتقادات و تفکرات
- پرورش خلاقیت و جهت دادن به آموزشهای مبتنی بر خلاقیت
- ایجاد فرصت لذت بردن در فرایندی که ترکیبی جذاب از آموزش، بازی و مسابقه است
- استفاده از شیوههای مختلف آموزش که سرشار از موقعیتهای واقعی برای یادگیری است از قبیل اکتشافی، آزمایشی، تحقیق و تالیف، گردش علمی و …
اهداف توسعهای نادکاپ
۱) تقویت وجدان کار ، انضباط اجتماعی و کارآفرینی
۲) ایجاد خودباوری و اعتماد به نفس در دانش آموزان
۳) تقویت هویت ملی و فرهنگی با تاکید بر تواناییهای علمی داخلی
۴) برگزاری مسابقه دانش آموزی مطابق با سن و توانمندیهای دانش آموزان
۵) گسترش وترویج علوم نوین با محوریت مهارت و خلاقیت در فضای دانش آموزی
۶) نبود مسابقات سرگرمیهای علمی آموزشی صرفا دانشآموزی در کشور با رویکرد هوشهای چندگانه
تمامی اهداف بنیادی و توسعهای فوق در راستای آموزش با محوریت مهارت و خلاقیت دیده شده و تمام تلاش این است که برای دانش آموزان بعد از شناسایی توانمندیهایشان فضایی پر از مهارت آموزی و پرورش خلاقیت ایجاد شده و از حضور در فضایی لذت بخش روند یادگیری از طریق بازی و مسابقه را در دانشگاه صنعتی شریف تجربه کنند.
برنامه و محتوای مسابقات نادکاپ :
دانش آموزان در ۸ حوزه روباتیک، هوافضا، زیست فناوری، نانوشیمی، سازه های پایدار، زیست شناسی، شیمی و نجوم، که در بیش از ۴۰ بخش طراحی شده است، شرکت می کنند.
ثبت نام از نیمه دی تا نیمه بهمن ماه بوده و مسابقات، در دو روز در اوایل اسفند ماه سال جاری در دانشگاه صنعتی شریف برگزار خواهد شد.
آدرس دبیرخانه: تهران، خیابان آزادی، خیابان حبیب اله، خیابان قاسمی، روبروی درب انرژی دانشگاه صنعتی شریف، کوچه تیموری، بن بست شهرام پلاک ۱۰، طبقه دوم
تلفن دبیرخانه: ۶۶۰۸۹۵۰۵