۱٫ اهداف جشنواره جوان خوارمی چیست؟
ـ ارج نهادن به مقام والای پژوهشگران، مخترعان، نوآوران و فناوران برتر جوان،
-شناسایی، تقدیر و حمایت از استعدادهای جوان در زمینههای مختلف علمی و فناوری،
ـ ایجاد بستری مناسب برای همکاریهای علمی ـ فناوری و توسعه ملی کشور.
۲٫ تفاوت جشنواره بینالمللی و جشنواره جوان خوارزمی چیست؟
هر دو جشنواره با هدف شناسایی و معرفی طرحهای برتر در زمینه پژوهشهای نوین بنیادی،کاربردی، توسعه ای، اختراع و نوآوری برگزار میشوند. جشنواره بینالمللی در عرصه جهانی و با مشارکت فرهیختگان بهویژه اساتید دانشگاهها،پژوهشگران، نوآوران ، فناوران و متخصصان داخل و خارج کشور و جشنواره جوان با مشارکت دانشجویان، دانشآموختگان، نوآوران و متخصصان جوان داخل کشور (با شرط سنی زیر سی سال) برگزار میشود.
۳٫ جشنواره جوان خوارزمی شامل چه بخشهایی است؟
دو بخش دانشجویی _ آزاد (سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران) و بخش دانشآموزی و دورههای کاردانی (معاونت آموزش و نوآوری وزارت آموزش و پرورش)
۴٫ جشنواره جوان خوارزمی بخش دانشجویی و آزاد چه جشنوارهای است؟
شرکت کنندگان در این جشنواره دانشجویان و داوطلبان آزادی هستند که تا زمان فراخوان سن آنها حداکثر سی سال تمام باشد. (به عنوان مثال برای شرکت در یازدهمین دوره جشنواره متولدین ۱۵/۱۰/۱۳۵۷ به بعد پذیرش می شوند) .ثبت نام به صورت الکترونیک بوده و طرح ها پس از بررسی در گروه تخصصی، در هیات داوران بررسی و برگزیدگان نهایی اعلام می شوند. دانشجویان و داوطلبان آزاد که متقاضی شرکت در این جشنواره هستند برای دریافت هر گونه اطلاعات در مورد نحوه شرکت در این جشنواره میتوانند به پایگاه اطلاع رسانی http://khwarizmi.irost.org/young مراچعه فرمایند.
۵٫ جشنواره جوان خوارزمی بخش دانشآموزی چه جشنوارهای است؟
شرکت کنندگان در این جشنواره دانش آموزان مقطع متوسطه، پیش دانشگاهی و دوره های کاردانی آموزش و پرورش می باشند که از لحاظ پذیرش طرح و بررسی های تخصصی زیر نظر معاونت آموزش و نوآوری وزارت آموزش و پرورش برگزار میشود، و بخشی از داوری اولیه در استانهای ذیربط و بخشی در دانشگاه رجایی انجام می شود و داوری نهایی در هیات داورانی که ترکیبی از اعضای داوری از هر دو وزارتخانه می باشند در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی صورت می پذیرد. دانش آموزان برای دریافت هر گونه اطلاعات در مورد نحوه شرکت در این جشنواره میتوانند به واحد آموزشی محل تحصیل خود، یا ادارات آموزش و پرورش محل سکونت خود مراجعه و یا با شماره ۸۸۸۲۷۷۷۶-۰۲۱ تماس حاصل فرمایند.
۶٫ فرایند پذیرش و ارزیابی طرحهای جشنواره جوان خوارزمی در بخش دانشجویی – آزاد به چه صورت میباشد؟
دبیرخانه جشنواره جوان خوارزمی در یک برنامه زمانبندی شده از طریق رسانههای گروهی و وسایل ارتباط جمعی، اعلامیه و پرسشنامه، فراخوان دریافت طرحها را به دانشگاهها و مراکز پژوهشی و صنعتی اعلام میدارد. بدنبال فراخوان عمومی کلیه مخترعان، پژوهشگران و نوآوران جوان میتوانند با ثبت نام الکترونیک در جشنواره و یا با معرفی توسط نهادهای علمی، دانشگاهها و شخصیتهای برجسته علمی تا پایان مهلت اعلام شده طرح خود را بههمراه مدارک تکمیلی به دبیرخانه جشنواره ارسال مینمایند (برحسب ضرورت مهلت فراخوان تمدید میشود). دبیرخانه جشنواره پس از پذیرش و دریافت طرحها اقدام به کارشناسی اولیه، تکمیل اسناد و مدارک و تشکیل پرونده متقاضیان مینماید و پس از تعیین گروه و اختصاص شماره و ثبت در رایانه، آنها را برای گروههای تخصصی که متشکل از کارشناسان و متخصصان رشته مربوط است بهمنظور کارشناسی علمی و فنی ارسال مینماید. طرحهایی که نیاز به بررسی عمیق تر و بازدید دارند توسط اعضای گروه تخصصی از نزدیک مورد بررسی قرار میگیرند. پس از ارزیابیطرحها در گروههای تخصصی، طرحهای برتر برای داوری نهایی و انتخاب بهترینها برای هیات داوران ارسال میشود. هیات داوران نیز طی جلسات متعدد از میان طرحهای منتخب گروههای تخصصی برگزیدگان نهایی را انتخاب و معرفی مینمایند. به همین منظور طی مراسم ویژهای با حضور معاون محترم علمی و فناوری ریاست جمهوری اسلامی ایران و دیگر مقامات علمی و اجرایی از آنان تقدیر معنوی و مادی بهعمل میآید
۷٫ فرایند پذیرش و ارزیابی طرحهای جشنواره جوان خوارزمی در بخش دانش آموزی و دوره های کاردانی آموزش و پرورش به چه صورت میباشد؟
برای کسب اطلاعات بیشتر به آدرس اینترنتی http://kharazmi.medu.ir مراجعه فرمایید.
۸٫ ارکان علمی جشنواره جوان خوارزمی چه کسانی هستند؟
_ اعضای شورای مرکزی جشنواره به استناد آیین نامه برگزاری جشنواره جوان خواررمی با که حکم رییس سازمان منصوب می شوند، وظیفه بررسی و تصویب سیاستها، اهداف و برنامه ریزیهای اجرایی را به عهده دارند.
ـ کارشناسان دبیرخانه جشنواره که به بررسی اولیه پرونده میپردازند.
ـ گروههای تخصصی (اعضای هیات علمی دانشگاهها و مراکز پژوهشی، افراد متخصص و صاحبنظرانی میباشند که با حکم دبیر جشنواره منصوب میشوند).
ـ هیات داوران (دانشمندان و صاحبنظران برجسته ایرانی می باشند که با حکم رییس شورای مرکزی (رییس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران) منصوب میشوند.
۹٫ ارکان تصمیم گیری و برنامهریزی جشنواره جوان خوارزمی چه کسانی هستند ؟
_ شورای مرکزی جشنواره جوان خوارزمی
_دبیر جشنواره در بخش دانشجویی و آزاد و دبیر جشنواره در بخش دانش آموزی و دورههای کاردانی
۱۰٫ زمینههای علمی مورد پذیرش دبیرخانه چه گروههایی هستند؟
مواد،متالورژی و انرژیهای نو، مکانیک، برق و کامپیوتر، صنایع شیمیایی، عمران، کشاورزی و منابع طبیعی، صنایع و مدیریت فن آوری ، زیست فناوری و علوم پایه پزشکی، معماری و هنر، علوم پایه و فن آوری نانو.
۱۱٫ ارزیابی طرحها براساس چه معیارهایی انجام میشود ؟
ـ میزان نو بودن پژوهش از نظر موضوع یا روش،
ـ ارزش فنی، اقتصادی و اجتماعی حاصل از اجرای طرح،
ـ ارزش فعالیتهای انجام شده در طرح از نظر ارتقای علمی، پژوهشی و آموزشی،
ـ اعتبار نشریاتی که نتایج پژوهش در آن به چاپ رسیده است،
ـ تعداد موارد استناد (Citation) به موضوع پژوهش
ـ امتیازات طرح نسبت به نمونههای مشابه
ـ میزان ابتکار در روش ساخت و …
۱۲٫ جشنواره جوان خوارزمی در چه زمانی برگزار میشود؟
جشنواره جوان خوارزمی در آذرماه هر سال و در هفته پژوهش با حضور وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری برگزار می شود.
۱۳٫ چه جوایزی به برگزیدگان جشنوارهها اهدا میشود؟
تندیس و تقدیرنامه که به رتبههای اول تا سوم تعلق میگیرد.
۱۴٫ حمایت کنندگان داخلی جشنواره چه سازمانهایی هستند؟
تعدادی از سازمانها، نهادها و شرکتهای داخلی هستند که همه ساله جشنواره را مورد حمایت مادی و معنوی قرار میدهند و اسامی آنان روی وب سایت جشنواره درج می گردد. شایان ذکر است جشنواره جوان خوارزمی تنها حمایت کنندگانی را که از لحاظ علمی و فناوری شناخته شده باشند بهعنوان حامی خود میپذیرد.
۱۵٫ چه حمایتهایی پس از برگزاری مراسم از برگزیدگان بهعمل میآید؟
ـ معرفی برای استفاده از تسهیلات آئین نامه نحوه پذیرش برگزیدگان جشنوارهها و مسابقات علمی در دورههای آموزش عالی (در دورههای کارشناسی و کارشناسی ارشد)،
_معرفی برگزیدگان به بنیاد ملی نخبگان جهت ارائه تسهیلات آن بنیاد
_ معرفی به باشگاه پژوهشگران جوان
ـ معرفی به سایر مراکز علمی و پژوهشی بنا به درخواست برگزیده
۱۶٫ اولین دوره جشنواره جوان خوارزمی در چه سالی برگزار شده است؟
سال ۱۳۷۸ و با حضور پژوهشگران، مخترعان، نوآوران و فناوران جوان کشور.
۱۷٫ آیا برگزار کننده کلیه دوره های جشنواره جوان سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران بوده است ؟
خیر . دوره اول سال ۱۳۷۸ توسط سازمان و از دوره دوم تا ششم بخش دانشجویی و آزاد توسط مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور (وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری) و بخش دانش آموزی و دورههای کاردانی توسط آموزش و پرورش برگزار نموده اند و از دوره هفتم (۱۳۸۴) تاکنون مسئولیت برگزاری بخش دانشجویی و آزاد آن مجددا به سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران محول گردید.
۱۸٫ آیا دارا بودن تاییدیه علمی طرح ملاکی برای پذیرفته شدن طرح باشد؟
خیر . اما بهتر است طرحهای ارایه شده دارای تاییدیه علمی از سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران و یا سایر مراکز ذیصلاح باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد حمایت های سازمان و از آن جمله چگونگی فرآیند طرح های تاییدی که در حوزه معاونت توسعه فناوری انجام می شود به سایت کلی سازمان http://www.irost.org و توضیحات مندرج در بخش های مرتبط مراجعه فرمایید.
۱۹٫ آیا فقط ارایه تئوری و ایده در گروه تخصصی فنی و مهندسی قابل قبول است؟
خیر. طرحهای کاربردی ارایه شده در زمینه فنی و مهندسی میبایست حداقل دارای یک نمونه ساخته شده باشند، همچنین بهتر است کارآیی نمونه ساخته شده توسط مراجع ذیصلاح نیز تایید شده باشد..
۲۰٫ چه نوع طرحهای بنیادی از امتیاز بالایی برخوردار هستند؟
طرحهای بنیادی که دارای مقالات علمی در نشریات معتبر علمی داخلی و خارجی باشند.
۲۱٫ در کارهای گروهی نماینده به چه کسی گفته میشود؟
نماینده شخصی است که مجری اصلی طرح بوده و بیشترین درصد مشارکت علمی را در فرآیند اجرای طرح بهعهده داشته باشد. این شخص تا پایان زمان برگزاری جشنواره مسئول برقراری ارتباط با دبیرخانه جشنواره خواهد بود.
۲۲٫ در کارهای گروهی، در صورت برگزیده شدن طرح ، چند نفر میتوانند از تسهیلات برگزیدگان استفاده نمایند ؟
در کارهای گروهی تنها دو نفر میتوانند از تسهیلات برگزیدگان استفاده نمایند.
۲۳٫ مهلت ارسال طرح تا چه زمانی میباشد؟
متقاضیان شرکت در جشنواره جوان خوارزمی تا پایان خرداد ماه فرصت دارند تا از طریق ثبت نام الکترونیک در جشنواره شرکت نمایند. در صورت تمدید فراخوان از طریق سایت جشنواره و یا وسایل ارتباط جمعی به اطلاع متقاضیان خواهد رسید.
۲۴٫ جدول زمانبندی برگزاری جشنواره جوان خوارزمی چگونه است؟
-دریافت طرحها در ماههای فروردین تا خرداد ماه است، (مهلت دریافت طرحها در صورت لزوم تا پایان تیرماه تمدید خواهد شد)،
– طرحها در ماههای مرداد، شهریور و مهرماه مورد بررسی قرار میگیرند،
– بررسی طرح ها توسط هیات داوران در آبان ماه انجام میشود .
– برگزاری جشنواره در هفته پژوهش (آذرماه).
۲۵٫ اعلام وصول طرحهای واصله به دبیرخانه در چه تاریخی انجام میشود؟
یک ماه پس از آخرین مهلت اعلام شده در اعلامیه پذیرش طرحها.
۲۶٫ آیا مهلت ارسال طرح قابل تمدید می باشد ؟
بلی . مهلت ارسال طرح به صلاحدید دبیر جشنواره به مدت یکماه قابل تمدید خواهد بود.
۲۷٫ آیا جشنواره جوان خوارزمی آیین نامه برگزاری و اجرایی دارد ؟
بلی . متقاضیان در سایت این جشنواره میتوانند این آیین نامه ها را مشاهده نمایند.
۲۸ . آیا در بخش دانشجویی و آزاد جشنواره جوان طراح می تواند خود از طرح ارایه شده
در جلسات داوری خود دفاع نماید؟
خیر . در این بخش تنها کارشناس در گروه تخصصی و هیات داوران از طرح دفاع می کند . طراح می بایست شرح کامل طرح خود را به کارشناس ارایه نماید.
۲۹٫ آیا پس از دریافت نامه اعلام وصول طرح، پیگیری طرح توسط طراح ضروری می باشد؟
خیر _ طرحها پس از تکمیل و ارسال به گروههای تخصصی تا پایان مهر ماه کارشناسی می شوند و سپس طرحهای برگزیده گروههای تخصصی در آبان ماه داوری شده و پس از داوری نهایی دبیرخانه جهت تکمیل مدارک خبرنامه جشنواره با برگزیدگان تماس برقرار می نماید.
۳۰٫ کسانی که طرحشان مورد پذیرش قرار نمی گیرد چه زمانی مطلع خواهند شد ؟
دبیرخانه جشنواره پس از برگزاری مراسم، در دی ماه از طریق ارسال نامه ای به طراح، اعلام می نماید که طرحشان مورد پذیرش قرار نگرفته و تاریخی را جهت تحویل مدارک در نامه اعلام می نماید.
۳۱٫ در جشنواره جوان خوارزمی آیا طراح، در جلسات هیات داوران دفاعیه حضوری دارد؟
خیر _ در جلسات داوری نهایی، کارشناس طرح از طرح دفاع می نماید. طراح می بایست اطلاعت کامل به انضمام اسناد و مدارک تکمیلی را به کارشناس طرح خود ارایه نماید.
۳۲٫ آیا طراح می تواند مطلع شود که اعضاء هیات داوران، رییس و اعضای گروه تخصصی چه کسانی می باشند؟
بلی _ اسامی کلیه اعضای هیات داوران، رییس گروه تخصصی و اعضای گروه تخصصی در سایت جشنواره درج شده است.
۳۳٫ آیا شرکت در جشنواره همانند سالهای گذشته (تکمیل و ارسال پرسشنامه) می باشد؟
ثبت نام در یازدهمین دوره جشنواره جوان خوارزمی به صورت الکترونیک می باشد. کلیه متقاضیان برای کسب اطلاعات بیشتر و نحوه شرکت در جشنواره به پایگاه اطلاع رسانی جشنواره جوان خوارزمی (بخش راهنما) مراجعه نمایند.